ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο Α’ ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ
January 13, 2017
Αθλητική παιδεία ; Απούσα! (ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι )
January 16, 2017


Με μεγάλη μου λύπη και δυστυχώς καθυστερημένα έμαθα το θάνατο του ΑΛΕΚΟΥ ΠΙΣΙΤΕΛΗ , τον πατέρα του ΘΩΜΑ , του ΜΑΝΟΥ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ . Μέσα από τις ανακοινώσεις κειμένων που αφορούν τον ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( παλαιότερα) αλλά και τις αναρτήσεις πια σήμερα , σπάνια έως σχεδόν ποτέ αναφέρομαι σε προσωπικές ιστορίες που αφορούν την ίδρυση και την ενασχόληση μου με το σύλλογο της ψυχής μου , τον ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Όμως θα παραβώ τη συνήθη τακτική μου και θα το κάνω , γιατί το οφείλω στον εκλιπόντα ΑΛΕΚΟ ΠΙΣΙΤΕΛΗ , ο οποίος ήταν ο μόνος άνθρωπος που με πλησίασε τότε που ιδρύθηκε ο ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δηλαδή το μακρινό 1992 , όταν ήμουν μόνο 23 χρονών νέος φοιτητής στο Ε.Μ.Π. και προσπάθησε να με στηρίξει στην μπασκετική μου τρέλα.
Προς τιμή του , και παρόλο που ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΙΣΙΤΕΛΗΣ ήταν παράγοντας και μέλος του Δ.Σ. της συγχωνευμένης ομάδας μπάσκετ που προέκυψε τρία χρόνια νωρίτερα , πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους παράγοντες ότι η νέα ομάδα που ιδρύθηκε από κάτι νεαρούς – που στην πραγματικότητα δεν ήξεραν τι έκαναν αλλά απλά αγαπούσαν το μπάσκετ και τη γειτονιάς τους – δεν πρέπει να είναι απέναντι μας (η νέα ομάδα ) αλλά ίσα ίσα πρέπει να την φέρουμε κοντά μας.
Τότε λοιπόν , μόλις ιδρύθηκε ο ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , οι παράγοντες και των δύο ομάδων μπάσκετ που υπήρχαν τότε (ευτυχώς τώρα είναι όλοι εξαφανισμένοι από το χώρο του ηρακλειώτικου μπάσκετ) εμένα προσωπικώς και τους παιδικούς μου φίλους πέσανε στην κυριολεξία να μας φάνε. Άλλοι ρωτάγανε είτε στην ομοσπονδία , είτε στην ΕΣΚΑ , είτε σε δικηγόρο αν μπορεί να ιδρυθεί ένας νέος σύλλογος με παρεμφερές όνομα (ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ) με αυτό του προηγούμενου συλλόγου (ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΗΣ) που είχε συμμετάσχει στη συγχώνευση . Άλλοι βάζανε λόγια στην τότε Δημοτική Αθλητική Αρχή να μην μας δώσουν έδρα το ανοικτό της Πλ. Μακεδονίας , άλλοι έβαλαν Δημοτικό Σύμβουλο να εισηγηθεί ότι ο ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (τότε το 1992) έχει πάρει τα παιδιά από το μαζικό του Δήμου Ηρακλείου οπότε θα πέσει έξω οικονομικά ο μαζικός του Δήμου και δεν πρέπει να δώσουμε έδρα στη νέα ομάδα . Και πόσα άλλα τα οποία τα θυμάμαι όλα με πρόσωπα και καταστάσεις , παρόλο που έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε , για τον απλούστατο λόγο ότι ήμουν παιδί 23 χρονών και αυτά δεν τα ξεχνάς.
Έτσι κυρ. Αλέκο δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι από όλους τους εκλεγμένους παράγοντες εκείνης της εποχής ήσουν ο μοναδικός που με πλησίασες , που με στήριξες στην μπασκετική μου τρέλα που έκανα με την ίδρυση του ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και που πάντα μίλαγες με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογο μας. Από τα τρία σου αγόρια – όλα μπασκετικά ταλέντα – είχα την τιμή να παίξει στο αντρικό του ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο μεσαίος σου γιος , ο ΜΑΝΟΣ . Ο Θωμάς έπαιξε αρκετά χρόνια στους παλαίμαχους μας . Το λάθος μου είναι ότι και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έπρεπε να παίξει στο αντρικό μας , γιατί το ήθος και των τριών σου παιδιών πάντα θεωρούσα ότι ταίριαζε στον ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ . Άλλωστε ξέρω ότι έτσι πίστευες και εσύ.
Καλό ταξίδι λοιπόν κυρ Αλέκο και σου αφιερώνω την φωτογραφία που πρόλαβα και σε έβγαλα τον Ιούνιο του 2016 στο ανοικτό μας γήπεδο με τους δύο γιούς σου . Για τα 25 χρόνια του ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι , ένα λιθαράκι στην ψυχή μου .

ΛΕΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Comments are closed.