ΙΣΤΟΡΙΚΟ

O Όμιλος Φιλάθλων Hρακλή Hρακλείου Aττ (O.Φ.Η. Ηρακλείου) ιδρύθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1992 από μία παρέα παιδικών φίλων με όραμα για το άθλημα του μπάσκετ , στη γειτονιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ,στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ της Πλατείας Μακεδονίας στο Ηράκλειο Αττικής .
Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου αποτέλεσαν οι παρακάτω παιδικοί φίλοι ( 23 ετών τότε) : Στενός Τηλέμαχος , Βαβαλάς Ιωάννης , Διαμαντής Γιώργος , Λεγάκης Δημήτρης , Σαντάς Νικήτας , Κούτσικας Χρήστος , Αλεπίδης Ιωάννης , Λαμπρόπουλος Ιωάννης.
Ο σκοπός ιδρύσεως του συλλόγου ξεκίνησε μέσα απο την αγάπη της συγκεγκριμένη παρέας για το άθλημα του μπάσκετ. Ένας έρωτας για το μπάσκετ όπου γενεσιουργός του αιτία ήταν ο άθλος της Εθνικής Ελλάδος του 1987 και το αποτέλεσμά του η ίδρυση του συγκεγκριμένου συλλόγου. Ο σκοπός του συλλόγου παραμένει αναλίωτος απο τότε , δηλαδή η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων αθλητών στο άθλημα του μπάσκετ μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθεί η βελτίωση και εξύψωση των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των αθλουμένων σε συνδυασμό με τον ερασιτεχνικό αγωνιστικό αθλητισμό.
Έδρα του συλλόγου για τα τμήματα των ακαδημιών καθώς και για το παιδικό και εφηβικό τμήμα είναι το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ της Πλατείας Μακεδονίας στο Ηράκλειο Αττικής (οδός Θράκης & Μακεδονίας). Σε αυτό το γήπεδο πραγματοποιούνται οι προπονήσεις όλων των τμημάτων του Ο.Φ.Η. Ηρακλείου (συμπεριλαμβανομέμου και του τμήματος βετεράνων ) εκτός του αντρικού τμήματος . Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται με τμήματα ακαδημιών και στην Πλ. Μπομποτίνου (οδός Δ. Μητροπούλου & Κοσμά Αιτωλού).
Το αντρικό τμήμα αγωνίζεται στην Β΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ και χρησιμοποιεί για της προπονήσεις και τους αγώνες του το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (οδός Ζεφύρου και Θησέως).

Ο Ο.Φ.Η. Ηρακλείου διατηρεί όλα τα τμήματα αγοριών για κάθε ηλικία . Τα τμήματα αυτά διακρίνονται με βάση την ηλικία των αθλητών. Η διάρθρωση τους έχει ως εξής :
Τμήματα ακαδημιών αγοριών με αθλητές από 4 έως 14 ετών
Τμήμα παίδων με αθλητές 15 και 16 ετών
Τμήμα εφήβων με αθλητές 17 έως 19 ετών
Τμήμα αντρών
Τμήμα βετεράνων
Στα τμήματα υποδομών του συλλόγου μας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016 προπονούνται 220 αθλητές ηλικίας από 4 ετών έως 19 ετών ( συνολικά ακαδημίες – παίδες – έφηβοι). Από ιδρύσεως του συλλόγου έχουν εγγραφεί στο σύλλογο περίπου 700 αθλητές εκ των οποίων το 80% περίπου έχουν εκδόσει δελτίο αθλητού και έχουν αγωνιστεί σε επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Ο μέσος όρος διατηρησιμότητας ενός αθλητή με συνεχή παρουσία στο σύλλογο είναι τα 9 χρόνια με επικρατέστερη περίοδο την ηλικία από 7 ετών έως 16 ετών
Το αντρικό τμήμα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της ΕΣΚΑ . Η πλειοψηφία των αθλητών του αντρικού τμήματος είναι γηγενείς παίκτες προερχόμενοι από την φυσιολογική χρονολογική εξέλιξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Ιδιαίτερη θέση στις δραστηριότητες του συλλόγου αποτελεί το τμήμα βετεράνων αθλητών το οποίο διατηρείται από το 1992 με 38 περίπου αθλητές ηλικίας από 30 έως 60 ετών. Ηλικιωμένοι πρώην αθλητές του αθλήματος σε συνδυασμό με τους αποχωρήσαντες (είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω υποχρεώσεων ) εγγεγραμένους αθλητές του συλλόγου συναντούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο εδώ και 23 χρόνια και παίζουν μπάσκετ στο ανοικτό γήπεδο το συλλόγου.

[rev_slider retro]

……